Строго наказание получи шофьор, който не спазил пътен знак и отказал да даде проба за алкохол. Русенският районен съд потвърди наложената от пътните полицаи глоба от 2000 лева на К.И. и го остави без книжка за две години.
В една ноемврийска нощ на миналата година К.И. карал мерцедеса си по улица „Славянска“, но не спрял на знака, че движението по другата улица е с предимство. Бдителни полицаи обаче забелязали нарушението и спрели шофьора. Започнали да му съставят фиш и поканили К.И. да даде проба за алкохол, но той категорично отказал. Тогава полицаите започнали да пишат акт за административно нарушение. Малко преди документът да бъде готов, К.И. променил решението си и заявил, че иска да даде проба за алкохол, но вече било късно. Актът му бил връчен заедно с талон за медицинско изследване за алкохол. Впоследствие обаче се установило, че К.И. не отишъл в болницата да даде кръвна проба.
По-късно наказаният шофьор обжалвал акта, но освен че съдът го потвърди, К.И. остана и без книжка. Решението може да се обжалва пред Административния съд в Русе.