Актьорът Рашко Младенов вчера участва в разговорите, които президентът Румен Радев проведе в своя кабинет на „Дондуков“ 2 с възможни бъдещи министри в служебния кабинет. Има покана за разговор, това, разбира се, още нищо не означава, коментира лаконично за „Утро“ съпругата на Рашко Младенов Милена Нейова. Така или иначе, известният български актьор и музикант влезе вчера в Президентството, където се събраха представители на различни сфери и асоциацията с бъдещ министерски съвет беше директна. 
Рашко Младенов е свързан с Русе в два важни периода от живота си. След дипломирането си във ВИТИЗ през 1972 г. именно от русенския драматичен театър започва неговата актьорска кариера, където до 1975 г. той прави няколко запомнящи се роли. Вторият му русенски период бе, след като Младенов се завърна от Москва, където работеше в Българския културен институт. През 2009 г. той спечели конкурс и стана директор на ДТ „Сава Огнянов“, но в първите дни на 2012 г. министърът на културата Вежди Рашидов изненадващо го уволни, преди да е изтекъл срокът на договора му.
Спряганият за министър на образованието, чл.-кор.проф.Христо Белоев вчера си беше в кабинета. Не съм имал разговори с президента Радев, каза Белоев в отговор на въпрос на „Утро“. Напоследък много се спряга моето име и много медии ми се обаждат, но ако има такова нещо, ще съобщя, каза ексректорът на Русенския университет и сегашен председател на Общинския съвет в Русе.