Пет испански филма, произведени между 2012 и 2015 година, ще зарадват русенските почитатели на добро съвременно европейско кино. Те ще бъдат прожектирани безплатно по време на Aрт салона за култура и изкуство „Любов и вино“, който отново организира общинското предприятие „Русе арт“, най-вече Клубът на дейците на културата, в партньорство с театър „Сава Огнянов“. За киноподаръка изключително съществен е приносът на Институт „Сервантес“ в София, благодарение на който колекцията от съвременните филмови ленти пристига в града на Дунава. 
Първият филм от поредицата ще бъде представен на 1 февруари от 18 ч в зала „Европа“ на Доходното здание. Това е романтичната комедия „В търсене на Еймиш“ /2012/ на режисьорката Ана Родригес Росел, която разказва как Лукас се опитва да научи повече за миналото на своята годеница - това го отвежда в Италия и Германия. 
На 2 февруари от същия час и на същото място ще прожектират филма „Овцете не изпускат влака“ /2014/ на режисьора Алваро Фернандес Армеро. 103 минути драма, хумор, социални терзания, парадокси, задънени улици, в които полека-лека просветва. 
Ден по-късно, на 3 февруари, прожекцията от 18 ч ще бъде на романтичната драма „Falling“ /“Падане“, 2015/. Действието се развива в ресторант Ел Алма - „Душата“, в главните роли са Ема Суарес и Бирол Юнел, режисьор е Ана Родригес Росел
В събота и неделя, 4 и 5 февруари, прожекциите са от 11 ч. Първия ден зрителите ще видят друга романтична драма - „Стокхолм“ /2013/, на режисьора Родриго Сорогойен с Хавиер Перейра, Аура Гаридо, Хесус Каба в главните роли. Неделният филм е със заглавието „Разни хора“ /2013/ - калейдоскоп, в който уж случайно се преплитат комедия, драма, социален разказ, ужас и сюрреализъм. Режисьор отново е Ана Родригес Росел. 
Филмите са в оригинална версия, със субтитри на български, казват организаторите и подчертават отново, че входът е свободен.