На 75 години почина британският актьор Гордън Кей, най-известен с ролята на Рене Артоа в комедийния сериал “Ало Ало”. Информацията е потвърдена от бившия агент на актьора пред Би Би Си.

Кей починал в старчески дом в понеделник сутринта. Страхотният комик се появява във всички 84 епизода на ситкома на Би Би Си “Ало, ало”, както и в театралната му версия. Сериалът описва измислените подвизи на бойци от съпротивата по време на Втората световна война в окупираната от нацистите Франция.

Гордън Кей е роден през 1941 г. и започва актьорската си кариера още през 1969 г. в сериала “Коронейшън стрийт”. Играл е и в много други сериали преди де стигне до Рене.

През 1982 г. е поканен да изиграе главната роля в хитовата комедийна поредица “Ало Ало”. Последната му роля на екрана е еднократна постановка на “Ало, ало” ппрез 2007 г., в която се събират много от актьорите в сериала.

“Гордън Кей беше изключителен комичен актьор, чиято култова рола - Рене Артоа, му спечели място в залата на славата на комедията”, заяви шефът на продукции в Би Би Си Шейн Алън.