Немецът Миша Зверев поднесе нова суперсензация на Аустрелиън Оупън, отстранявайки първата ракета в света Анди Мъри в четири сета 7-5, 5-7, 6-2, 6-4 в двубой от четвърти кръг, който продължи 3 часа и 33 минути.

Шотландският боец бе фаворит за титлата след отпадането на Новак Джокович, но се провали срещу 50-ия в света немец от руски произход. Левичарят Зверев само веднъж в кариерата си бе прескачал първи кръг на Откритото първенство на Австралия, точно преди десет години, а сега е сред най-добрите осем тенисисти. Негов противник за място в полуфиналите ще бъде Роджър Федерер или Кей Нишикори. Мъри остава с пет загубени финала на турнира от Големия шлем (2010, 2011, 2013, 2015, 2016) и се прости с надежда за първи трофей в отсъствието на Новак Джокович, който по-рано тази седмица бе отстранен от узбекистанеца Денис Истомин.

"Често, не знам как се случи. Просто съм в шок. Имаше няколко критични точки които спечелих, но не знам как го направих.

Бях много развълнуван, публиката те зарежда с адреналин и някак си успях да се възползвам от тази емоция. Да изживея този момент със семейството си е нещо несравнимо и невероятно. Да играя с Федерер в следващия кръг ще бъде мечта за мен, тъй като винаги съм му се възхищавал. Благодаря на всички за подкрепата", каза 29-годишният Зверев след невероятния триумф срещу британския си връстник.