Новак Джокович похвали Денис Истомин за невероятното му представяне днес и призна, че победата на узбекистанеца е напълно заслужена. "Той игра изумително и си заслужи победата", сподели Джокович, шесткратен победител и действащ шампион на Аустрелиън Оупън.

"Без съмнение, той бе по-добър в ключовите моменти", заяви Ноле.

Истомин пък коментира, че сам е изненадан от играта си. "Съжалявам за Новак, тъй като играх толкова добре днес, че сам се изненадах. Благодаря на екипа ми, на майка ми, вие вършите отлична работа. След третия сет имах спазми, така че не знам как успях да доиграя тази среща", каза Истомин. Участващият с "уайлд кард" узбекистанец, 117-и в световната ранглиста, сложи края на серия от 15 поредни победи на Джокович в Мелбърн.

Сърбинът бе губил само веднъж от играч извън Топ 100 през последните седем години - през 2016 г., когато отстъпи пред №145 Хуан Мартин Дел Потро в първи кръг на Олимпиадата в Рио де Жанейро. Това бе и най-ранното елиминиране на сърбина в турнир от Големия шлем от 2008 г. (загуба от Марат Сафин във втори кръг на Уимбълдън). Джокович досега имаше пет победи от пет мача срещу Истомин, две от тях чисти в три сета на Аустрелиън Оупън (2010 и 2014).