Григор Димитров се класира за третия кръг на Аустрелиън Оупън, след като записа труден успех с 1:6, 6:4, 6:4, 6:4 над корееца Чун Хьон. Азиатецът създаде доста проблеми на българския тенисист с прецизната си игра, докато Гришо на моменти прибързваше и това водеше до грешки. В следващия си мач Димитров ще се изправи срещу Ришар Гаске, който спечели с 6:1, 6:1, 6:1 двубоя си срещу Карлос Белок. Това ще бъде седми мач между Гришо и французина, като последната среща между двамата завърши с успех за българина в Шанхай.

ПЪРВИ СЕТ
Срещата започна добре за Григор Димитров, който спечели първия гейм при свой сервис на нула. След това обаче всичко се обърна. Чун Хьон показа по-агресивна игра и по-голяма точност на ударите. Българският тенисист действаше припряно и имаше големи проблеми с пласирането на своите удари. Това позволил на корееца два пъти лесно спечели своите сервис геймове, а освен това направи три пробива за спечелването на сета.

ВТОРИ СЕТ
Димитров отговори на загубената първа част по най-добрия начин. Той направи пробив още в първия гейм на втория сет, а след това го затвърди, взимайки своето подаване. В следващия гейм Гришо имаше шанс отново да пробие сервиса на Чун Хьон, но кореецът спаси брейкпоинта и спечели подаването си. Двамата продължиха лесно да печелят своите сервис геймове, но българинът имаше предимството на пробива в началото. Това му позволи да спечели частта при втория си сет бол и така изравни резултата в мача.

ТРЕТИ СЕТ
Частта не започна добре за хасковлията. Корейският му съперник направи равен пробив и поведе с 2:0, но българският тенисист веднага върна брейка, а след това при свой сервис го затвърди и изравни резултата. Димитров направи нов пробив в седмия гейм на сета и поведе с 4:3, а след това взе подаването си, за да се окаже на един гейм от спечелване на частта. Това стана факт в десетия гейм, когато Гришо се възползва от втория си сет бол, при който постигна ас. Веднага след това Григор Димитров взе медицински таймаут заради проблем със стъпалото на левия крак.