Доскорошният футболист на „Локомотив“ /Пловдив/ Бирсент Карагерен пристигна привечер вчера с влак в Русе, а днес трябва да подпише приготвения вече договор и да пътува с „Дунав“ за лагера в Турция. По принцип всичко около преминаването му в русенския отбор е уточнено, дори клубният домакин му е заделил нова екипировка, извадена му е и виза. 
С подписването на договора Карагерен ще стане третият привлечен футболист през зимата в „Дунав“. Преди него контракти парафираха защитникът Христофор Хубчев и офанзивният халф Ндуе Муйеци.   
Тимът ще лети за Анталия от Букурещ. На борда на самолета почти сигурно ще се качи и Антон Огнянов, чието преминаване в „Левски“ стана тема номер 1 във футболния живот на България в сухата откъм новини зима. Според „Меридиан Мач“ Антон бавел подписа си със столичния клуб заради желание да получава още 1000 лева към предложената му заплата. А тя била „в пъти“ по-висока от възнаграждението му в Русе. Намирисващият на сапунена опера сюжет напомня на една друга измислена драма от близкото минало - преминаването на Стойко Сакалиев в ЦСКА, което накрая се случи, но според показаното от бургазлията на терена се оказа много шум за нищо.
„Двата клуба са се разбрали по принцип. Огнянов има да доуточнява личните си условия. Той продължава да е футболист на „Дунав“, заяви изпълнителният директор на клуба Ивайло Петков.
А Антон тренира и вчера на равна нога със съотборниците си в Русе. 
Още един футболист трябва да пристигне до дни в тима на „Дунав“. Бившият вече краен нападател на „Локомотив“ /Пловдив/ Симеон Райков обещал, че ще се присъедини към отбора, ако до 21 януари не подпише договор с клуб от чужбина. Ако не излезе зад граница, сам щял да плати самолетния си билет и да тръгне към лагера в Турция.
„Ние сме наясно с неговото желание да играе в чужбина, но не можем да го чакаме безкрайно“, отбеляза Ивайло Петков.