Подписването на договора, който бившият футболистг на „Локо“ /Пловдив/ Бирсент Карагерен трябваше да подпише с „Дунав“, бе отложено за днес. Причината е, че Карагерен трябвало да уреди някои последни въпроси с шефовете на вече стария си клуб. Те обаче отсъствали и това отложило тръгването му за Русе. С него трябва да пристигне още един футболист - нападател.
А Карагерен обяснява в интервю за „Меридиан Мач“ с вчерашна дата, че преговорите с „Дунав“ са започнали след обаждане на президента на клуба д-р Симеон Симеонов и преминаването му в клуба е 70-80% сигурно.
„Междувременно постъпиха оферти от „Нефтохимик“, „Пирин“, „Славия“ и „Верея“. Аз обаче реших, че искам да играя в „Дунав“, защото отборът ми направи хубаво впечатление през есента с приятния си за гледане футбол. Освен това тимът е на шесто място и е с реални шансове да запази тази позиция във втората фаза от първенството. Най-важното за мене е да играя редовно, да се докажа и мисля, че мога да помогна на „Дунав“ да постигне целите си“, казва Карагерен. 
Той припомня как се е стигнало до раздялата с любимия му „Локо“ /Пд/. Зимната подготовка стартирала и на третия ден от нея старши треньорът Едуард Ераносян му казал, че няма да разчита на него. 
„Стана ми неприятно, защото можех да бъде информиран поне 25 дни по-рано. Този момент обаче е вече зад гърба ми, сега гледам напред“, обяснява Карагерен.
Бирсент е футболист, който може да играе по целия фронт на атаката - като външен халф, зад тарана, като изнесен като острие в предни позиции. Той е един от малкото български играчи, които работят еднакво добре с двата крака. Умее да дриблира с топката на висока скорст, чевръстите финтове са също негова марка. Минус е малко слабичката му физика - ръст от 182 сантиметра и тегло от 65 килограма.