Групата на „Дунав“ за лагера в Турция най-вероятно ще е без халфовете Светослав Читаков и Николай Колев, научи „Утро“. Двамата ще останат в Русе, а по всичко личи, че ще отпаднат от сметките на сташи треньора Веселин Великов за пролетната фаза от първенството на Първа лига. Нещо повече - Читаков и Колев дори може би ще бъдат и освободени, ако междувременно клубът успее да изпълни планираната селекция. 
Футболистите на „Дунав“ ще летят утре в 18 часа за Турция с полет от Букурещ. Те ще лагеруват в градчето Лара, което се намира на 5 километра от известния курорт Анталия. Дунавци ще отседнат в хотел „Шерууд“.
Първата проверка ще е на 22 януари срещу украинския „Ворсла“ /Полтава/, шести в първенството на елитната украинска дивизия. Възпитаници на този клуб са таранът Игор Кислов и вратарят Олег Моргун, играли един сезон в „Дунав“ през 1995 година. 
На 25 януари ще се състои контрола с участника в румънския елит „Спортул Студенцеск“ /Яш/. За 28 януари е предвиден още един спаринг, като съперникът ще се уточнява на място. 2 дни по-късно „Дунав“ ще играе срещу молдовския „Милсами“, който отстрани сензационно „Лудогорец“ през 2015 година в мачове от предварителния етап на Шампионската лига. Последната проверка в Турция ще е на 2 февруари срещу „Уфа“, осми в първенството на руската Премиер лига. 
До първия мач за първенство на Първа лига срещу „Берое“ /Стара Загора/ /18 февруари/ „Дунав“ трябва да изиграе на български терен последна контрола срещу неуточнен още съперник.