За пореден път името на чл.-кор.проф. Христо Белоев се завъртя в медийното пространство като вероятен министър на образованието в служебното правителство, което трябва да назначи новият президент Румен Радев след встъпването си в длъжност на 22 януари и разпускането на Народното събрание.
През последните четири години при всяка смяна в образователното министерство Белоев се спряга като евентуален просветен министър. Преди две години той самият каза, че би поел ангажимент да заеме този пост, ако му предложат, защото иска да бъде там, където ще е полезен.

Оттогава обаче мина доста време, като в момента Белоев се е захванал с други нелеки и много важни задачи като председателството на общинския съвет и на общото събрание на Русенския университет и редица други ангажименти. 
Не са водени разговори с мен по този въпрос, каза лаконично за „Утро“ Белоев. Запитан дали би се съгласил да заеме този пост, той посочи, че първо трябва да му предложат, за да се замисли изобщо над тази възможност. 
След като бъде назначен от новия президент Румен Радев, служебният кабинет се очаква да започне подмяна на областните управители, каквато практика се установи напоследък. Областните управители отговарят за организацията и провеждането на парламентарните избори и всяко правителство чрез тях се опитва да си гарантира по-добри позиции по места и повече сигурност за предстоящата изборна битка.