Футболистът на „Дунав“ Антон Огнянов твърдо си е наумил, че неговото бъдеще е в „Левски“ и в желанието му по принцип няма нищо лошо, става ясно от негово интервю от 13 януари следобед за „Гонг“. 
Същия ден Огнянов се появи внезапно към 11 часа във фоайето на Доходното здание на организираното от „Утро“ и Община Русе награждаване на най-добрите спортисти на годината и отбора на сезона. Появата му в Русе стана факт 5 дни след началото на обявената от старши треньора Веселин Великов зимна подготовка. 
„Какво става с тебе?“, посрещна „Утро“ Огнянов при влизането му в Доходното здание.
„Ще видим“, усмихна се той, след което отмина.
Два-три часа по-късно обаче вече е по-словоохотлив пред „Гонг“, когато казва дословно: „В момента съм в „Дунав“ и водя тренировки с отбора - нормални бегови тренировки като в началото на всяка подготовка“.
Всеки може да изчисли колко тренировки е направил от 9 януари до появата си в Доходното на 13-и.
Огнянов разкрива още в интервюто, че управата на „Дунав“ го информирала за официалния интерес към него от „Левски“. И добавя: „Аз имам огромно желание отново да премина при „сините“. Редно е първо двата клуба да се разберат. Имам уверение от ръководството и от президента /д-р Симеон Симеонов, б.а./, че ще има разбирателство. Няма да се правят спънки“.
Нататък разкрива, че и клубове от чужбина имат интерес към него, но „Левски“ ми е приоритет“.
В същото време разни сайтове допълнително досъчиняват сагата с новината, че договорът между Огнянов и „Левски“ трябвало да бъде подписан вчера или днес. Даже цитират трансферна сума - между 50 000 и 100 000 лева. Антон пък щял да получава в София два пъти по-висока заплата, сякаш знаят колко точно взема в Русе. Финалът на преговорите щял да е, когато д-р Симеонов, „който е по бизнес дела в чужбина, се завърне у нас“.
„Аз съм си в България, нищо че ме пращат цяла седмица извън граница“, каза през седмицата в разговор с „Утро“ по друг повод президентът на ФК „Дунав“ д-р Симеонов.