Доскорошният футболист на „Локомотив“ /Пловдив/ Бирсент Карагерен може да стане днес играч на „Дунав“. 
„Бирсент даде твърда дума, че ще пристигне в Русе и че ще преговаря за подписване на договор“, заяви за „Утро“ още в петък вечерта източник от русенския клуб. Всъщност, този трансфер се гласи от твърде отдавна, но дунавци предпочетаха да запазят търпеливо мълчание. Най-настоятелен за ангажирането на Карагерен бе старши треньорът Веселин Великов. Разговорите пък с Бирсент се водеха от изпълнителния директор Ивайло Петков. 
Новината за неговото преминаване в „Дунав“ бе съобщена по-късно и от сайта „Спорт 24 Пловдив“. Там се упоменава как Бирсент прекратил контракта си с „Локомотив“ и че интерес към него имало и от други клубове - „Верея“, „Славия“, „Пирин“, „Берое“, „Нефтохимик“.
Самият Бирсент пък разказва в интервю за „Блиц“ от 12 януари, че бил шокиран, когато старши треньорът на „Локомотив“ /Пд/ Едуард Ераносян го уведомил, че няма да разчита на него. „Каза ми, че не влизам в плановете  и че трудно ще се преборя за титулярно място. Договорът ми с „Локо“ е до лятото“, обяснява Карагерен.
Излиза, че към датата на интервюто контрактът му с железничарите все още е бил в сила.
Спецовете считат или считаха поне Карагерен за един от големите таланти в българския футбол. Роденият преди 24 години в Асеновград офанзивен халф дебютира при мъжете като играч на „Шумен“. Зад гърба се има и кратък престой в „Етър“. През последните 4 сезона е играч на „Локомотив“ /Пловдив/. С този тим има 60 мача в елитната дивизия с реализирани 9 гола. Той бе един от любимците на локомотивската публика, която го наричаше Гарет Бейл от Асеновград. 
Бирсент е външен офанзивен фалф. Силните му качества са бързината, техниката, умението да импровизира и да залага на нестандартни решения.