Семейството на бившия премиер на Черна гора Мило Джуканович да обясни богатството си от 167 милиона долара, с което е включено в списъка на сп. “Форбс”. За това призова черногорската неправителствена организация за борба с корупцията МАНС, цитирана от агенция МИА.

Със състоянието си фамилията на лидера на управляващата Демократична партия на социалистите (ДПС) Джуканович се нарежда на второ място по богатство в страната.

От ДПС отказаха да коментират информацията. Преди 7 години в. “Индипендънт” обяви, че Джуканович е 20-ият най-богат политик в света със състояние от над 12 милиона долара.

Въпреки победата на изборите през октомври 2016 г. Джуканович се отказа да бъде отново премиер. През последните 25 години той на два пъти сам се оттегляше, всеки път за по две години, преди да се завърне отново на премиерския пост.

Според класацията на сп. “Форбс” бившият премиер на Тайланд Таксин Шинаватра, който стана черногорски гражданин и има богатство от 1,61 милиарда долара, е най-богатият човек в Черна гора.

Същевременно полицията в Сърбия е арестувала двама души, за които се твърди, че са били замесени в заговор за сваляне на правителството в Черна гора по време на изборния ден миналата година, съобщи Би Би Си.

Двамата задържани сърби, единият от които 43-годишен, а другият на 47 години, са заподозрени в тероризъм и арестът им е въз основа на заповед за арест, издадена от властите в Подгорица.