Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов разкри пред „Утро“, че не е разговарял с Антон Огнянов от декември. Повод да потърсим Великов бяха засилените отново писания, че офанзивният футболист може би ще премине в „Левски“. Както вече стана ясно, Огнянов така и не пристигна за началото на подготовката, която стартира на 9 януари. 
„Казах пред всички и на всеослушание в края на сезона кога ще бъде първата ни тренировка. Като футболист, който има действащ договор с „Дунав“, Огнянов трябваше да бъде на линия. Не виждам смисъл да му се обаждам специално и да го търся. Казал, че лошото време му пречи да се прибере в Русе. Ако искаше, досега щеше да намери други пътища, за да бъде с отбора си“, каза Великов.
На въпроса дали все пак не очаква, че футболистът ще се появи за тренировката вчера, Великов отговори: „Не знам“. 
В същото време стана ясно, че представител на клуба провел разговор с Огнянов. Обяснението на футболиста около обед вчера било: „Преди два часа тръгнах за Русе“.
А от ръководството на ФК „Дунав“ признаха: „Вярно е, колеги от „Левски“ /Сф/ се свързаха с нас с искане за официални преговори за привличането на Антон в столичния клуб“.
На фона с разигралата се сага бе любопитно да проследим коментарите в социалните мрежи и форумите на сайтовете. Мнозинството, явно фенове на „Дунав“, осъждат намерението на Огнянов да смени клубната принадлежност. Някои припомнят злостно как футболистът вече бил играч на „Левски“, но когато получил контузия преди 3 години, софиянци го изхвърлили като „мръсно коте“. Втори го наричат „откровен неблагодарник“, а има и такива, които препоръчват да бъде оставен на мира в избора си. 
Договорът на Антон Огнянов изтича в края на юни тази година, след което той ще бъде свободен агент. Щом от „Левски“ искат до го вземат още сега, означава, че софиянци все пак са склонни да платят и някаква, макар и символична трансферна сума.