Преди седмица стана ясно, че 16-годишният футболист на „Дунав“ Константин Павлов подписа професионален договор с „Ботев“ /Пд/. По този повод разговаряхме с треньора на дунавци Ивайло Кирилов.

- Г-н Кирилов, що за футболист е Константин?
- Той игра за отбора на „Дунав“, който бе част от елитната юношеска лига. Тогава бях треньор на този тим. Смело мога да кажа, че момчето направи много силен сезон. Макар и по-малък от другите футболисти, беше най-добрият ни атакуващ играч. Константин е нестандартен състезател. За възрастта си е здрав, много мощен, бърз, работи еднакво добре с двата крака, пробива по фланговете, може да играе на различни позиции, включително и като централен нападател. Мисля, че го очаква добро бъдеще. Неслучайно е национал в отбора с футболисти до 17 години. 
- Не е ли малко тъжно, че талантливи русенски футболисти поемат към други клубове?
- Никак не е приятно, разбира се, но който разполага с повече пари, диктува правилата. Историята с Константин и преминаването му в „Ботев“ почна в началото на тази година. Баща му дойде при мен и ми каза, че Трифон Пачев /бивш футболист на „Ботев“, сега шеф в академията на „канарчетата“ - б.р./ го уведомил, че пловдивчани следят момчето и че се интересуват от възможността да го направят ботевист. Човекът попита какво мисля по въпроса. Какво да мисля - и да исках, нямаше как да спра Константин. И без моето мнение беше ясно, че ще отиде в „Ботев“.
- Докъде може да стигне той?  
- Струва ми се, че ще пробие и че го чакат добри дни. Хайде, да не казвам, че скоро ще играе за представителния отбор на „Ботев“, но със сигурност ще са наложи до сезон-два във втория тим. Нататък, ако продължава все така, го виждам като звезда не само на пловдивския, но и на българския футбол.