Мария Шарапова ще се върне на корта в официален мач на 26 април на турнира в Щутгарт, съобщи официалният микроблог на съревнованието в Туитър. В същия ден приключва дисквалификацията на рускинята за употреба на мелдоний.

Основната схема на турнира в Щутгарт стартира в понеделник, 24 април, но мачовете от първи кръг се играят три дни и този на Маша ще бъде насрочен за сряда. Бившата интимна приятелка на Григор Димитров не е участвала в официален двубой от Откритото първенство на Австралия през 2016 г.

"Няма нищо по-хубаво от това, да проведа първия си мач след завръщането на един от моите любими турнири", коментира Шарапова, която има три шампионски титли в Щутгарт.

През март миналата година на специална пресконференция тя обяви, че е дала положителна проба, взета по време на Откритото първенство на Австралия. В организма на тенисистката бяха открити следи от мелдоний, който влезе в списъка със забранени вещества на 1 януари 2016. Маша се оправда, че не е прочела уведомлението от Световната антидопингова агенция. На 8 юни тя бе наказана от Международната федерация по тенис (ITF) за две години, а на 4 октомври Спортният арбитражен съд (CAS) съкрати дисквалификацията й на 15 месеца.