Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов изрази удовлетворение от подписания договор с албанския нападател Ндуе Муйеци. 23-годишният футболист ще играе с екипа на русенския клуб поне до юни 2016 година.  
„Благодаря на ръководството за привличането на Муйеци. Предложението за неговото ангажиране бе мое. Наблюдавах го няколко пъти. Той е интересен футболист - не само че е силен физически, но е и добър техник. Може да играе като типичен централен нападател, както и като халф зад изнесените напред хора. С Муйеци ще имаме повече варианти, тъй като през есентта някои момчета играха почти без смяна и в тях се понатрупа умора. Освен това винаги е добре за отбора, когато конкуренцията по постове е по-сериозна“, каза Великов пред „Утро“.
Той допълни, че се работи по привличането на още един нападател и на полузащитник с атакуващи функции. Въпросният нападател трябва да даде окончателен отговор до 15 януари. От халфа пък се очаква да се разбере с шефовете на сегашния си клуб и да си тръгне по взаимно съгласие.
По програма отборът на „Дунав“ трябва да открие новия сезон с първа тренировка днес. Заниманието е насрочено за 14 часа на стадион „Дунав“.