Разследват 40-годишен подпийнал мъж, който бил крайно негостоприемен към отишлите на проверка полицаи в дома на негов познат. Причината - не мислел, че униформените имат работа там, а за капак ги нарекъл „мишоци“ и им посегнал.
Случаят е от 12 октомври, когато полицейски екип провел специализирана операция по повод притежанието и търговията на цигари без бандерол. Обект на проверка бил домът на неговия приятел, но почерпеният 40-годишен О.К. взел присърце неканените гости. На няколко пъти ги питал какво правят там и какво искат, при което или домакинът го вкарвал вътре в къщата, за да не създава проблеми, или самите полицаи го предупреждавали да не им пречи. Забележките обаче само го разлютили още повече и той тръгнал да посяга на униформените. За да не блъсне или удари единия полицай, негов колега се принудил да хване ръката на пияния до безпаметност. Накрая вече органите на реда го заключили с белезници и го отвели в районното. 
За стореното неадекватният пиян гост бе предаден на съд за дребно хулиганство, като за наказание го чакаше глоба или неколкодневен престой в ареста. Районният съд обаче прецени, че има белези буйният мъж да е извършил същинско престъпление, а не дребно хулиганство, затова върна делото обратно на прокуратурата за доразследване и евентуалното внасяне на по-сурово обвинение.