Температурите в страната са в интервала от минус 29 до минус 6 градуса в неделя сутрин. Времето над страната е облачно. Вятър духа в цялата страна.

Сняг вали в област Добрич, Разград, Силистра, както и в района на проход „Република”. Пътните настилки в страната са предимно заснежени на места мокри, по усойните места заледени. Ангажираните снегопочистващи фирми почистват и обработват настилките.

Мъгла ограничава видимостта до 10 метра в област Силистра, до 20 метра в област Варна. До 50 метра е видимостта в област Разград и до 100 метра - в област Шумен и в района на Пордим.

Ограничено е движението на всички моторни превозни средства в целите области: Силистра, Разград, Добрич, Шумен.

Автомагистрала „Тракия“ е отворена за всички моторни превозни средства до пътен възел Зимница, ограничението на скоростта е 80 км/ч в посока Зимница - Бургас, а в посока Бургас – Зимница ограничението на скоростта е 60 км/ч.

По магистрала „Хемус” движението на тежкотоварни автомобили на територията на Област София се осъществява в двете посоки за пътуващите в посока от и за Видин.

Всички проходи освен Ришки са отворени. Движението през тях се осъществява при съответните указания – вериги и ограничения за тежкотоварните камиони.