Част от бургаска и сливенска област не толкова от снеговалежи, а ниските температури създават лоша обстановка. По-голяма част от пътищата са напълно непроходими. Правят се опити главни пътни артерии да бъдат обработени. Това заяви Лиляна Павлова на извънреден брифинг за актуалната пътна обстановка. В него участваха председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов, началникът на отдел „Пътна полиция“ в ГДНП комисар Бойко Рановски и инж. Георги Златев - директор на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в АПИ.

 
Поетапно в рамките на 2-6 часа ще се отварят пътища. Отворено е направлението на Хемус при Ябланица, на 2-та пътя към Русе, през Ловеч и Велико Търново, включително за тежкотоварните превозни средства.
. Това заявиха от Агенция „Пътни инфраструктура“ на извънреден брифинг за актуалната пътна обстановка. В него участваха председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов, началникът на отдел „Пътна полиция“ в ГДНП комисар Бойко Рановски и инж. Георги Златев - директор на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в АПИ.