Пътната обстановка в Североизточна България остава тежка, съобщават от Агенция "Пътна инфрастриктура". Сняг продължава да вали в почти цялата страна. Снежните виелици и ниските температури прекъснаха електрозахранването в десетки населени места. 

Затворени остават пътищата в областите Монтана, Варна, Добрич, Силистра, Русе, Шумен, Търговище, Разград и частично област в Бургас. Автомагистрала "Хемус" е отворена за движение в софийска област. Затворени за всички автомобили са проходите Върбишки, Златишки, Твърдишки, Троянски, Айтовски, Ришки, Котленски, Дюленски. Забранено е движението на автомобили над 12 тона на проходите Шипка, Рожен, Превала и Предела. Проходът на Републиката е отворен за всички автомобили. 

Все още остават затворени за движение както на леки, така и на тежкотоварни автомобили автомагистрала "Тракия" от пътен възел Зимница до Бургас, както и пътят Петолъчката - Карнобат - Бургас. Затворени са също така пътните отсечки Калчево - Саранско - Стефан Караджово  и Войника - Средец. 

Единственият маршрут към Бургас е Ямбол - Елхово - Болярово - Средец. От Областното пътно управление уверяват, че предстои отварянето на пътя от Петолъчката към Карнобат и възстановяването на движението на тирове по международния път Петолъчката - Граничен пункт "Лесово". Пътят Ямбол - Сливен е в много добро състояние.

Лошото време е причина за закъснения на влаковете, които пътуват на дълги растояния. БДЖ препоръчва на клиентите си в следващите дни преди да тръгнат на път да се информират на телефон 0700 10 200 или да търсят информация на всички гишета на гарите в страната.

Много населени места са без електричество. Най-тежко е положението в Североизточна България, където над 200 населени места нямат електрозахранвяне. През нощта е възстановено електроподаването в областите Габрово, Търговища и Велико Търново. Най-сериозна е ситуацията в Добрич и Силистра, съобщиха за "Хоризонт" от Енерго-Про. Около 33 села в Сливен, 8 села в района в Карнобат остават без ток, казаха от И Ви Ен. Работата по възстановяването на електрозахранването продължава.

Жълт код за ниски температури е обявен в цялата страна за днес. Очаква се минималните температури да достигат до минус 16 градуса.