Първата ракета на България Григор Димитров продължи със страхотното си представяне в началото на сезона и победи световния номер 3 Милош Раонич със 7-6(7), 6-2, за да се класира на финала на турнира в Бризбейн.

Вчера Димитров се справи с 8-ия в световната ранглиста Доминик Тийм в три сета, а днес демонстрира още по-добра игра, за да отстрани миналогодишния шампион от надпреварата. В първия сет двамата тенисисти бяха безгрешни на сервис и зрителите не видяха нито една точка за пробив, а в тайбрека българинът показа по-здрави нерви и се наложи с 9-7. Спечелването на този тежък сет му даде сериозно психологическо предимство и той се възползва, за да пробие два пъти съперника си и да стигне до крайния успех след близо час и половина игра, като Димитров не даде нито една точка за пробив на своя опонент в целия двубой.

Във финала Гришо ще се изправи срещу световния номер 5 Кей Нишикори, който по-рано днес победи Стан Вавринка със 7-6(3), 6-3. Двамата досега са играли три пъти помежду си, като и в три случая победата е за японеца. За последно те се срещнаха на Мастърса в Канада миналото лято, където Нишикори се наложи в три сета.