Защитаващият титлата си Новак Джокович и водачът в световната ранглиста Анди Мъри ще спорят за титлата в Доха.

Сърбинът направи впечатляващ обрат за 4:6, 7:6 (7), 6:3 срещу Фернандо Вердаско. По-късно Мъри беше по-убедителен за 6:3, 6:4 срещу Томаш Бердих.

Джокович показа силна воля, характер и класа, за да спаси четири последователни мачбола при 2:6 точки в тайбрека на втория сет. След това той спаси и още един при сервис на испанеца.

Мачът се движеше добре за шампиона, който пръв проби и поведе с 4:2 в първия сет. Тогава Вердаско заигра добре и влезе в серия от шест поредни гейма, за да спечели сета и да поведе с 2:0 във втория.

Джокович изравни и се стигна до тайбрек. В него, поставен до стената, той съумя да се вдигне и да спечели с 9:7 точки. Това повлия на Вердаско, който не можа да се противопостави в третия сет.

Мъри беше по-убедителен срещу Бердих. Шотландецът се възползва от единствения пробив в първия сет, за да поведе.

Във втория той проби за 2:1, но чехът веднага отговори и изравни. Мъри отново спечели подаването на Бердих и този път защити постигнатото. Впоследствие шотландецът улови мига и стигна до победата.

Чехът се бори до край, като в последния гейм спаси няколко мачбола, но накрая водачът в световната ранглиста триумфира.

Мъри и Джокович ще подновят съперничеството си след вълнуващия край на миналия сезон. Тогава шотландецът измести сърбина от върха в ранглистата и подпечата успеха си с победа в мача за титлата във финалите на АТП в Лондон.