Точно 42 са глобените собственици на магазини, кафета и офис сгради, които не са изрили преспите пред обектите си и не са почистили висулките по покривите в София. При първо нарушение глобата е 10 лева, но при повторно тя може да скочи до 500 лева, предупреждават от общината. От там припомнят, че почистването на пространствата пред входовете на жилищата и на офисите е задължение на собствениците и наемателите.

В София започна поредната обработка със смеси срещу заледяване преди началото на засиления следобеден трафик на улици и булеварди, по които се движи градския транспорт, опасни и стръмни участъци, мостове, както и основни улици във всички райони на града. Продължава и работата във вътрешно кварталните улици. Над 100 снегопочистващи машини извършват обработки в момента. Изпълнява се разпръскване на смеси и избутване на снежна маса.

Градският транспорт се движи при зимни условия. Усложнена е обстановката в кв.“Клисура“. Автобусите по линия 49 Банкя – Клисура временно се движат от метростанция Сливница до кв.“Вердикал“ в Банкя. Причината е силен бурен вятър, усложнена обстановка и намалена видимост.