Бахар Селим, който в пристъп на патологична ревност уби съпругата си Джейлян, ще стане подсъдим, след като Окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу него.
Младата жена бе заклана зверски в последния ден на май миналата година на обръщалото на 16 линия по пътя за Пиргово, а палачът й позвънил на 112 и изкрещял на пресекулки в слушалката „Убих жена си на обръщалото на 16 линия“, след което затворил телефона.
Трагедията се разиграла малко след 18.30. Убиецът и жертвата пътували с черно БМВ в посока Пиргово, но на обръщалото на 16 линия колата рязко отбила вдясно и спряла, а след секунди от нея изскочила млада жена, която ужасено побегнала към Русе. След секунди излезлият от автомобила мъж я застигнал и започнал да й нанася удари с кухненски нож, докато младата жена не издъхнала. После хукнал към Пиргово и по пътя звъннал на спешния телефон в 18.40 часа. Кървавата разправа станала пред очите на пътуващ зад БМВ-то шофьор. 
Убиецът беше заловен светкавично и оттогава е в ареста, след като опита неуспешно да излезе на свобода с аргумента, че трябва да се грижи за седемгодишния си син.
Животът на 34-годишния Бахар и 27-годишната Джейлян вървял трудно и бурно. Мъжът работел в мебелна фирма, нямал големи амбиции и схващал жена си като човек, който трябва да си гледа кухнята, прахосмукачката и пералнята. На другия полюс била съпругата - висшистка с желание да се развива и благодарение на това стигнала до добра позиция в шивашката фирма, в която работела. 
След трагедията съседи на семейството свидетелстваха, че често за чували тежки скандали от ревност от дома на семейство Селим, но въпреки това не можеха да повярват, че е възможно такова зверство. 
До него се стигнало, след като Джейлян решила, че повече не може да търпи тормоза вкъщи и поискала развод. Това засилило болезнените съмнения на Бахар, че в живота й има друг мъж, а ден преди убийството мъжът решил, че щом няма да е негова, тя няма да е ничия.
Предстои съдът да насрочи дата за делото.