След като експерти и брокери отчетоха известно стабилизиране и съживяване на пазара, утвърдените агенции за имоти Русе, отчитат интересна тенденция в търсенето на жилища. Тя се изразява в търсенето на имоти извън шума и напрежението на големите градове, но в достатъчна близост до тях.

Търсенето на атрактивни или обикновени имоти извън града, идва предимно от хора, които целят да открият по-здравословна среда на живот и добри възможности за отдих. Разбира се, можете да потърсите и къща в града, но такива имоти, които са със самостоятелен двор и гарантират някакво спокойствие и уединение, често са и на доста високи цени.

Големите преимущества при покупката на къща извън града са следните:

· това са предимно качествени имоти, създадени с мисъл за комфорта и удоволствието на техните обитатели,

· поради това, че са разположени в близост до града, тези имоти позволяват на купувачите да се придвижват бързо и лесно до работното си място, но наред с това да отглеждат децата си сред природа и чист въздух,

· извън града могат да бъдат намерени значително по-евтини имоти, които да бъдат ремонтирани или изцяло подновени, което дава свобода на купувачите за осъществяване на определени замисли и цели, свързани с идеалния дом.

Независимо дали е разположен в града или извън него, покупката на имот изисква сериозна инвестиция. Голямата разлика при купуване на имот извън града, но в близост до него е, че вашият нов дом не предлага просто покрив над главата ви и пространство, в което да живеете, а възможност да се освободите от стреса, напрежението и всички неприятности, които са ежедневие за жителите на големите населени места