Русе ще бъде домакин през тази година на безпрецедентен за България, а може би и за Европа турнир по свободна борба за мъже „Всеки срещу всеки“. Състезанието е залегнало в календара на федерацията и е насрочено за 26 май.
Според идеята треньорският съвет към централата ще излезе със списък на най-добрите към момента състезатели във всяка категория. Те ще участват със специална покана. Ще бъдат повикани, разбира се, и борци, които не са в най-добрата си спортна форма, но с успехи във визитките си. 
Така във всяка категория ще бъдат селекционирани по 5-6 души. Звездите! Те ще доказват в схватки по системата „всеки срещу всеки“ кой стои най-близо до титулярното трико в националния отбор. 
На практика турнирът ще е генерално контролно за определяне на държавния тим. Любителите на борбата пък ще станат свидетели на изключителни като заряд и емоция схватки.
Да припомним, че Русе ще бъде домакин през тази година за първи път и на супертурнира по свободна и класическа борба „Дан Колов-Никола Петров“. Той ще се проведе от 7 до 9 април. На 22-23 април пък ще се състои международното състезание на кадети и кадетки „Русенски легенди“.