Турски тираджия не се подчинил на двама полицаи от Бяла да не се движи по време на забраната от 14 до 20 часа, отказал да даде документите си за проверка, тръгнал да гази единия униформен, после направил опит да избяга, а накрая ритнал другия служител на реда. В крайна сметка самозабравилият се 60-годишен шофьор е прибран в ареста за 24 часа.
Екшънът се разиграл на 2 януари около 15 часа на главния път Велико Търново-Русе до паркинга в беленския квартал ДЗС. Двама полицаи от РПУ-Бяла спрели турски камион „ДАФ“ и наредили на шофьора да изчака на паркинга до изтичане на забраната за движение на тежкотоварни камиони в почивния ден. Той обаче не се подчинил и насочил камиона към единия униформен, който отскочил встрани и така се спасил от прегазване. След стотина метра полицаите догонили беглеца, застанали с патрулката пред него и го принудили да спре. На разпореждането да даде документите си за проверка шофьорът отвърнал със звучна псувня на чист български език.
Служителите на реда запазили самообладание и заповядали на нарушителя да слезе от кабината. Той не само не се подчинил, а и ритнал с все сила в крака единия от полицаите при опита да бъда свален на земята. В крайна сметка побеснелят тираджия стигнал до ареста с белезници на ръцете.
Първоначално имаше данни, че шофьорът е поставил в документите си банкнота в евро, но полицаите отказали да я приемат. Разследването по случая обаче вчера установи, че няма доказателства за предлагане на подкуп. Срещу буйстващия чужденец е образувано досъдебно производство за едро хулиганство, а мярката му за неотклонение от вчера е удължена на 72 часа.
Интересен щрих в случая е, че нападнатите двама полицаи са същите, които миналата пролет отказаха подкуп от друг турски шофьор, хванат с превищена скорост в района на кръговото край Бяла. Тогава нарушителят подхвърля в патрулката две банкноти по 50 евро, но вместо да си продължи пътя по живо, по здраво, както очаквал, стига до съда, а служителите на МВР получават похвала и награда от вътрешния министър Румяна Бъчварова.