С трета присъда в рамките на 1 година и половина се сдоби опитен рецидивист, който след всяко излизане от затвора прибягвал към стария занаят.
През януари И.Н. за пореден път се видял в недоимък, след като през юни бил осъден на 8 месеца затвор от съда в Левски, а през март - на половин година затвор от съда в Русе. За да се справи с липсата на пари той прибегнал към един от добре познатите му начини - да краде от хипермаркети бутилки скъп алкохол и да ги изнася без да ги плаща. Така от 28 януари до 6 март успял да отмъкне от няколко магазина 16 бутилки уиски за около 550 лева. Хитрината, която използвал била да отлепя бар кодовете на шишетата, за да не пищят на излизане от хипермаркетите. Самите бутилки криел в дрехите си, обикновено в панталоните. Така без проблем изнасял по две шишета наведнъж като най-често ощетен се оказал магазин „Лидл“ в кв.“Дружба“3. Бутилките залагал срещу някой лев и си осигурявал джобни пари.
Липсващият марков алкохол бил установяван едва след ревизии. Фатален за рецидивиста се оказал 6 март, когато управител на „Фаст маркет“ видял, че липсват 4 бутилки „Джак Даниелс“ и започнал да преглежда записите на камерите. Установил крадеца, показал го на служителите в магазина, а на следващия ден той отново решил да свие някое шише уиски от магазина. Този път обаче номерът не минал и той бил задържан и предаден на полицията. За навъртените за няколко седмици 11 кражби рецидивистът направи самопризнания пред съда и си осигури облекчена присъда от 2 години затвор. Наказанието не е обжалвано и вече е влязло в сила.