Първата катастрофа за тази година на пътя Бяла-Русе се размина само с намачкано купе. На 1 януари около 14 часа „Ситроен Ксара“ със софийска регистрация се преобърнал в нива, но пътуващото в колата семейство с две деца се отървало само с уплаха.
Инцидентът е станал точно преди Мойсев баир след разклона за Иваново в посока Русе. Ситроенът рязко се отклонил вляво по посока на движението, хлътнал в канавката и се преобърнал през таван.
След подаден сигнал на тел.112 на място пристигнали полицейски екип от Две могили и линейка. Двете деца и майка им са откарани в болницата, но след прегледа са освободени. По първоначални данни причината за каскадата е технически проблем.
През миналата година на този път намериха смъртта си осем човека от общо 26 убити в катастрофи в региона.
 На 29 декември около 11.05 часа на пътя Семерджиево-Ветово е самокатастрофирал товарен микробус, като водачът му е на косъм от смъртта. Бусът се движил с несъобразена скорост по заснежения път и на 6 км от Ветово напуснал пътя вляво и се блъснал в мантинела, а после и в дърво. За късмет след него се движила кола, чийто шофьор откарал катастрофиралия 22-годишен Т.П., който бил в кома и с много травми, в Спешна помощ във Ветово. Оттам медиците откарали пациента в Университетската болница, където той е подложен на две операции за изчистване на кръвоизлив в корема. В момента пострадалият е настанен в Интензивния хирургичен сектор в безсъзнание и с реална опасност за живота.
Същия ден, но в 16.15 часа на разклона за КТМ в посока Мартен камион с ремарке при престрояване от лява в дясна лента не пропуснал пежо и го ударил. Няма пострадали.