Борислав Богомилов е с богат опит в българския футбол. Той бе част от тима на „Дунав“, който игра в „А“ група преди 26 години. Какво мисли Богомилов за своя сегашен отбор, за първенството в Първа лига, за бъдещето пред играта въобще? С тези и други въпроси „Утро“ се обърна към старши треньора на „Локомотив“ /Русе/.

- Г-н Богомилов, с какво ще запомните старата година?
- С възкресението на марката „Локо“. В Русе все още има фенове, които си спомнят с носталгия, че имаше такъв отбор. Вярно, сегашният тим не е някакъв все още сериозен фактор, но важното е, че го има. Освен това работим с деца в няколко възрастови групи. Веднага искам да благодаря на нашия спонсор Петър Петров. Човекът помага според възможностите си. Няма дадено и неизпълнено обещание. Благодаря и на Община Русе, която също, макар и да не е с много, помага при формиране на бюджета ни.   
- Каква ще е целта пред отбора през пролетния сезон?
- Няма как да стигнем до челото, не сме застрашени и от изпадане. Хубаво ще е, ако младите футболисти продължат да се развиват. Наесен ще погледнем по-надалеч.
- Мислите ли за нова селекция?
- Вратарят на „Кубрат“ Димитър Лазаров ще започне подготовка с нас. Митко е русенско момче, има и опит като играч на „Две могили“. Водя разговори и с футболист в предни позиции, но предпочитам да не цитирам името му.  
- Има ли интерес към ваши състезатели?
- Щабът на „Калиакра“ /Каварна/ подпитва за Мартин Иванов, но доколкото знам, той едва ли ще смени отбора. Мартин е много добър футболист, но ако си тръгне, ще го направи заради отбор с по-високи цели и възможности.  „Калиакра“ днес не е такъв отбор и Мартин няма какво да си губи времето в Каварна.
- Какво мислите за представянето на „Дунав“?
- Симпатизирам силно на клуба, не само защото бях негов футболист и треньор. Какво да мисля? Като за дебютиращ тим представянето на „Дунав“ може да бъде определено като идеално. Казах го преди време - редица съдийски намеси го ощетиха с поне 5-6 точки. Някои изглежда се сетиха късничко, че изпуснаха отбора от полезрението си и решиха до го сложат „на място“ за сметка на други тимове. Надявам се, че „Дунав“ ще удържи напролет мястото си в Топ 6. Освен това заслужава с играта си да е в тази компания.
- Кои футболисти ви направиха впечатление?
- Много се изписа, че Мирослав Будинов и Мартин Луков били водещите фигури. Да, сигурно е така, но от опит знам едно - отборът може да мине без един-двама играчи, но те няма как да минат без отбора. Може да е клише, но да напомня, че футболът е колективен спорт.
- В този смисъл как ще коментиране обтегнатите отношения с Антон Огнянов, за когото се заговори, че иска да напусне „Дунав“ и да отиде в друг тим?
- От една страна го разбирам - всеки има право да избира бъдещето си. Не си струва обаче да се правят драми, защото - пак казвам - отборът винаги може да се справи и без един състезател, пък бил той и основен.
- Къде според вас бе изковано доброто класиране на „Дунав“ през есенния сезон?
- На първо място заслугата е на старши треньора Веселин Великов и на неговия екип. Щом този екип успя да спечели доверието на футболистите, да сплоти отбора и не допусна каквито и да е било вътрешни крамоли, значи си е свършил работата. Дано тази атмосфера се запази и през пролетта. Използвам случая да поздравя всички футболни хора в Русе с Новата година и да им пожелая желязно здраве.