Отделението по акушерство в Многопрофилна болница „Медика“ официално ще бъде открито на 3 януари, съобщи вчера за „Утро“ собственикът на лечебни заведения „Медика“ доц. д-р Кирил Панайотов. Два дни по-късно започват дни на отворените врати за бъдещите майки и татковци, които сe организират всеки четвъртък през януари от 13 часа.
На 5 януари бъдещите родители ще могат да се запознаят отблизо с условията за раждане по нормален и по оперативен път, които се предлагат в отделението, и  етапите, през които се преминава. На 12-и майките и татковците ще научат повече за обезболяването по време на раждане. В третия четвъртък, на 19 януари, ще им бъдат разяснени грижите, които се полагат за новородените, а на 26-и специалистите ще говорят за кърмене и възстановяване след раждане. На сбирките бъдещите родители ще получат отговори на всички въпроси, които ги вълнуват.
Максималният брой на една група е 10 души. Достъп ще имат предварително записалите се на регистратурата на болницата на ул. „Рига“ 35 или на телефон 0882 617 480.