Едва ли някой се съмнява, че огромното световно пренареждане започна. Още в края на 2016 година, белязана от финализиращата процесите девятка, на шахматната дъска заявиха претенциите си нови играчи. Нямаше как иначе, защото марсовата енергия, гарнирана с темперамента на ловката огнена маймуна, съвсем логично взриви статуквото и изби като лава от вулкана на историята.  
2017 - ЕДИНИЦАТА
ще върне надеждата, че който иска, може с честен труд да посее, отгледа и  бере плодовете на създаденото от него. Едно е под знака на Слънцето, а неговото основно качество е да носи светлина и надежда за всички - от малката назабележима буболечка  до коронованите величия. Да не забравяме, че това е и годината на огнения ПЕТЕЛ, който ще прогласи идването си на 28 януари. Той е трудолюбива и весела птица и през цялата година пъстрата му опашка ще прави живота на хората по-лек и приятен. На Изток вярват, че с него идва Светлината. Най-важното е, че той не търпи подмолни действия - ключът в тази година е честният труд - този, с който зрънце по зрънце изработваме по-добрата си съдба.
2017 ЗА ВСЕКИ ЕДИН
Нека първо кажем по няколко ключови думи за всяка една от годишните зодии. Как влияе Петелът на зодиите от китайския зодиак.
Плъх - добри събития и пари. 
Бик - чести изненади, но и късмет.
Тигър - подкрепа от близки и приятели.  
Дракон - много успех и полагане основите на благополучно бъдеще. 
Змия - успешна кариера. 
Кон - проблеми в работата, но и победа над противниците 
Овца - разходи, скандали, но и изплуване. 
Маймуна -  под знака на голямата любов. 
Петел - обръщат всяка ситуация в своя полза. 
Заек - избягва проблемите и финансовата несигурност.  
Глиган - чрез своята упоритост се справя с финансите си. 
Куче - трябва да обръща повече внимание на себе си.
А сега да направим същото и за знаците от зодиака:
ОВЕН - положителни промени, много обрати.
ТЕЛЕЦ -  работа до болест, балансиране с роднини, приятели и колеги.
БЛИЗНАЦИ - добри финансови приходи, успех с предизвикателствата.
РАК - стремеж към хармонична връзка.
ЛЪВ - успявате във всичко.
ДЕВА - успешна реализация, нови приятели и контакти.
ВЕЗНИ - ще балансирате на везната в опит за  успехи.
СКОРПИОН - не си позволявайте с хапливия си характер да попречите на шансовете си за успех.
СТРЕЛЕЦ - пълна реализация и нови приятелства.
КОЗИРОГ - успешна година с добри финансови постъпления.
ВОДОЛЕЙ - основните ви теми са личната свобода и пътуванията.
РИБИ - година с успехи и периоди на затишие.
ЛИЧНИ ГОДИНИ
За да разберете каква е вашата лична година, трябва да извършите няколко прости действия. Съберете числото на датата на раждане и на месеца на раждане, като накрая редуцирате до едноцифрено число. Не се редуцират само господарските числа 11 и 22.
Например: рождена дата  10.05.
10 + 5 = 15 = 6 /получено като сбор от 1 и 5/
Числото, получено като редуциран сбор, е числото, с което работим. 
Личната година се изчислява от рожден ден до рожден ден. Събираме получения сбор със сбора от числата в настоящата година 2017.
6 + 2 + 0 + 1 + 7 = 16 = 1+6 = 7
До рождената дата за вас действат вибрациите на предходната година - тоест събирате числото на датата на раждане и числото на месеца с 2016 / което дава 9/.
 За нашия пример до 10.05. за него личната година ще бъде равна на 6 + 9 = 6
Лична година: 1 
Започвате нов деветгодишен цикъл. Идва време да разбивате стените с глава, да вземате решения и да носите отговорност.  Вероятно ще ви е трудно, но от вътрешната ви сила, от посятото в година 1 зависи какво ще пожънете в края на цикъла.  Вярвайте в себе си, разчитайте на интуицията, втурвайте се в еуфоричността на мига! И не се страхувайте от импулсивни действия. Време е да управлявате съдбата си и да бъдете водач. Носете червено и смело пресичайте на този цвят!
Лична година: 2  
По-лесно ще успявате в съдружие. Време е за дипломатични ходове и облягане на съмишленици и приятели. Вероятно жената като личност ще бъде основната ви тема през годината. Не действайте импулсивно.  Любовта е около вас - протегнете й ръка. Година е затворена, а успехите са само в любовта и дипломацията. По-скоро отразявате през тази година, защото тя е под знака на Луната. Възможни са болести. Парите играят особена роля - в положителен или отрицателен аспект. Не е лошо да имате касичка прасенце. А защо не и две?
Лична година: 3 
Себеизразяване - това е апелът на тройката. Пригответе се да осветите със светлината си семейството, приятелите, колегите. Юпитер хвърля заровете във ваша полза и  късметът е с вас.  Ще срещнете нови хора. Съзнанието ви ще достигне нови просветления.  Прекрасна година за пътешествия. Може да отворите спокойно душата си и да се радвате на  пъстроцветната въртележка на живота.  Дарявайте доброта и ще получите добронамереност.  Отпуснете се, правете нещата със замах, бъдете творци във всяко едно отношение. И не излизайте, без да завържете по-артистично шала си!
Лична година: 4 
Кармична година. Време на стагнация. Квадратът има четири стени и диагонално движение не се предвижда. Дисциплината е ключът към успеха. Може да ви се случат неприятни неща, трудностите ще са на всяка крачка, но най-важното противодействие е да не изпадате в паника и да стоите здраво на краката си. Спомнете си всички угнетяващи уроци на родителите си. Те не напразно са набивали в главите ви как да се справяте по време на криза. Очаква ви ограничаващ и досаден труд. В любовен план е много вероятно да срещнете кармично свързан с вас човек или пък група от хора, с които имате нерешени взаимоотношения от предишни животи. 
Лична година: 5 
Година на свободата. Дишайте с пълни гърди. Летете! Сега е моментът да сбъднете всяко едно прекрасно желание. Пътувайте!!! Онази яхта, в мечтите ви, очаква само лекичко да й кимнете с глава, за да поеме на пътешествие. Ще имате подобрение на финансите. Ще срещнете много нови приятели. Ще усетите как израствате духовно. Ще получите заслужено признание за усилията си. Животът ще  ви благослови със ситуации, които ще ви накарат да се почувствате по-пълноценни. Ще комуникирате с чужденци - в личен или професионален план. Късметът е с вас. Пуснахте ли тото?
Лична година: 6 
Кой питаше кога ще дойде Любовта? Чакайте я! Пригответе се! Посрещнете я! Няма нищо по-важно от нея. В края на краищата ние идваме на този свят, за да се научим да отдаваме и получаваме любов просто като дишането. Годината обаче е под знака на семейството и може да означава освен любов и хармония много семейни задължения. Може да се наложи да отглеждате любовта. Или да върнете нежността и грижите към болен родител. Понякога ще имате чувството, че без вашите усилия светът, който ви заобикаля, би пропаднал. Годината е затворена, без големи сътресения и кризи. И тъй като 6 е двойствено число, освен крилете на любовта, ви предлага и достатъчно земни блага.  Ще имате възможност за изгодни сделки,  добри печалби и материални придобивки. Кой питаше кога ще дойде Любовта? 
Лична година: 7 
Седмицата е време за духовно израстване и материален успех при условие, че не гоните материалното. Ще печелите само ако работите за кауза, а не за пари. Сложно, нали? Година 7 е известна в периодиката и като двоен отлив. Време е за преосмисляне на нещата и за вглеждане в себе си. Седмицата ви подлага на изпит и от вас зависи дали ще го издържите. Трябва да преосмислите изминалите седем години.  Дори и да ви е трудно, анализирайте, без да изпадате в депресия. Може да е година, в която ще се разделите с някого, но всъщност в 7 сте си самодостатъчни. Използвайте времето, за да преосмислите получените до този момент уроци. Нали знаете, ние сме същевременно и Учители, и Ученици. И трудностите по Пътя ни са част от обучението ни в Училището на Живота.
Лична година: 8 
Кулминация. Машината на съдбата ви работи с пълен капацитет. В състояние сте да постигнете всичко, което пожелаете. Парите идват на сериозни финансови потоци и можете смело да извършвате рисковани операции. Предстои  ви да срещнете хора и ситуации, които са заложени като част от отработването на кармичната ви програма. Берете плодовете от усилията си през отминалите седем години. Разгърнете фантазията си, мечтайте и реализирайте мечтите си! За вас светофарът свети на зелено през цялата година. Изпълнени сте с енергия и сте в състояние да се справите с всички трудности, които възникват пред вас. Очакват ви нови срещи с нови приятели и неочаквани придобивки. Вие сте на ход!
Лична Година: 9 
Това е завършваща година. Време за разбор и оглеждане на активите и пасивите. Анализирайте!  Време да разберете както причините, довели ви до успех, така и тези, предизвикали направените грешки. Време е за жътва.  Време е за довършване на несвършеното през последните девет години. Лични връзки и начинания, започнати в година 9, свършват със изтичането й. Такива можете да започнете само в чужбина. 9 е  числото за публична изява. Можете да триумфирате в светлината на прожекторите и успехът ви е гарантиран. Усмихнете се и на добър час!
Лична година: 11
Това е годината на висшия идеализъм. В нумерология 11 е числото на Христос - на чистите идеи. Не мислете за пари! Работете за кауза. Както и при седмицата /също духовно число/ това правило важи с пълна сила. Пазете здравето и нервите си, защото вибрация 11 е много силна и ако не я издържите, я редуцирате в 2, но по-лошо е, че може да засегне нервната ви система. Раздавайте се на хората и няма да сгрешите. Сега е моментът да осмислите най-важното правило, че е богат не този, който взема, а този, който има шанс да даде.
А сега ми се иска да споделя авторската си теория за стартовите числа и числата в сянка. Няма да се разпростирам в цялата теория, която подготвям за поредна книга по нумерология. Просто ще ви я обясня с няколко думи и ще ви дам малко ключе към разбиране на числата, които влияят върху нас.
Всички ние си имаме по двама родители, независимо дали са с нас или не, докато растем. Те и двамата имат огромно значение за нашето съществуване като личност, независимо от отношението ни към тях. При нормални взаимоотношения, когато изгубим майка си, разбираме, че пъпната връв е надфизиологично понятие. Когато изгубим баща си, губим духовен учител. Рождените дати на създателите ни влияят през целия ни живот. Ще се спра само на придобитието - величината, която е редуцираният сбор от числото на датата и числото на месеца на раждане. Става дума за тази величина, която е главно действащо лице в определяне на периодиката. Вземете рождените дати на родителите си и изчислете придобитието на всеки един от тях.
Например:
баща 23.01. 1940 г.
работим само с числото на раждане и на месеца. В нашия случай става:
2 + 3 + 1 = 6
Полученото 6 е числото с което ще продължим да работим.
майка 06.10. 1942
събираме: 6 + 1 = 7
Полученото 7 е другата величина, която ни трябва.
Сега съберете двете числа като редуцирате до едноцифрено:
6 + 7 = 13 = 4
В този случай при определянето на личната ни година, 4  е числото в сянка, което влияе на числото, изведено от собствената ни дата на раждане. В нашия пример, с който работихме, преди да ви дам значението на личните години, то бе 6. / 10.05./
В случая имаме основно число 6 и число в сянка 4. Второто винаги ще се проявява като знаменател, доизясняващ картината, нарисувана от сбора на основното число с числото на универсалната година.
И така за човека, роден на 10.05., работим с число 6, към което прибавяме редуцираното число 1, получено от сбора на всички числа в годината  2017. 
Тоест за 2017 / единица/ година получаваме: 
6 + 1 = 7. Човекът от нашият пример е в лична година 7 през 2017г.
По същия начин оперираме за него и с числото получено от същите данни, извлечени от рождените дати на родителите му. Казахме, че в нашия пример събираме 6 за бащата + 7 за майката и получаваме число в сянка за придобитието = 4
Сега с това число извършваме абсолютно същата операция като го събираме с единица - числото на 2017г.
4 + 1 = 5
Значи за човека в нашия пример имаме лична година 7 с число в сянка 5.
Следователно числото в сянка 5 влияе със своята същност върху същността на числото 7.
Сега вижте кратките характеристики на числата в сянка:
1 - успех, сила и лидерство
2 - смекчава взаимоотношенията, успех в дипломацията, но и колебливост
3 - късмет, лекота, думи, изкуства, приятелства
4 - стагнация, педантичност, подреденост, кармични трудности
5 - свобода, пътувания, нови положителни обрати в съдбата
6 - любов, дом, семейство, хармония
7 - духовно израстване, себеосъзнаване, самодостатъчност, край на връзки, несигурен приток на средства
8 - пълна реализация, пари, кармични срещи
9 - финализиране, анализ, подготовка на плановете за следващата година
11 - идеализъм, духовност, себераздаване
Следователно в нашия случай, в който човекът от примера е в лична година 7 и тя му носи несигурни приходи, възможна раздяла, но и духовно израстване, влияе и числото в сянка 5, което дава чувство за свобода и положителни обрати в съдбата, а освен това подарява пътешествия.
Извън всичко изписано до тук държа да ви напомня, че всяко число има позитивна и негативна страна. Само от нас зависи да ползваме възможностите, дадени ни от числата, както сърфистът използва вълната, за да я яхне.