Първите дни през 2017 година, когато температурите се вдигнат над нула градуса, ще са стартови за застилане на терена на Градския стадион в Русе с нова трева, научи „Утро“ от достатъчно информиран източник. Така обещали представители на фирма „Тарктур“, която спечели обществената поръчка за генерален ремонт на съоръжението. Както е известно, срещу свършената работа тя ще получи от държавата около 1 милион лева. 
По договор със спортното министерство реконструкцията трябваше да бъде извършена за 60 дни. Този срок обаче изтече, което наложило преподписването на някои основни документи.  
Според фактори от „Тарктур“ техни служители проиграли даже технологията по поставянето на тревата. Къде точно са я проиграли, не стана ясно, тъй като тревата още не е доставена в Русе. Въпросната технология минавала пред запарване на чимовете с цел бързото захващане на тревата. Ако някои от участъците от терена не се прихванат добре, фирмата щяла да направи бързи корекции за своя сметка.
Забавянето на работата по електрическото осветление на стадиона било факт, признали от „Тарктур“. Затова бил изготвен така нареченият линеен график, та да може закъснението да бъде наваксано по възможно най-бързия начин.
В най-оптимистичния случай, ако майката природа е благосклонна и ако се действа с пълен капацитет, стадионът трябвало да бъде готов за първите мачове на „Дунав“ преди пролетния сезон от първенството на Първа лига в края на февруари. Поне такава с вчерашна дата е последната заявка за добри намерения.
Да припомним само какво каза спортният министър Красен Кралев при посещението си в Русе на 6 декември: „Гарантирам, че „Дунав“ и „Черно море“ ще играят напролет на стадионите си!“
Както се казва, Нова година - нов късмет! Дано.