Отборът на „Дунав“ финишира шести след есенната фаза в първенството на Първа лига. Покрай времето с изводи за старта на отбора в елитния футбол „Утро“ разговаря със старши треньора Веселин Великов.

- Веско, какъв е главният извод от изминалия полусезон?
- Че имаме отличен колектив. Беше естествено да се притеснявам как ще тръгнем в шампионата, но момчетата показаха характер, много воля и борба. Ако изключим първия мач срещу „Верея“, в който бяхме под голямо напрежение заради ролята си на дебютанти, както и първите полувремена срещу „Пирин“ и „Черно море“, няма мач, в който сме се изложили. В същото време изпуснахме важни точки в двубои, в които доминирахме - срещу „Монтана“, „Локомотив“ /Пловдив/, „Берое“. Да не забравяме и скандалното съдийство в мачовете срещу „Верея“ в Стара Загора, „Черно море“ в Каварна и ЦСКА в София. Все ми се иска да вярвам наивно, че реферите допуснаха неумишлени грешки, но когато те препънат така, боли.  
- Финт ли бяха твоите заявки, че първата цел пред отбора е да остане в лигата?
- Не! Че сега сме шести, е много хубаво и покрай тази позиция продължаваме да мечтаем, но напролет, уверявам ви, ще бъде много по-трудно. Използвам повода да благодаря на клубното ръководство, на футболистите, на колегите от моя щаб, на феновете за общия път, който извървяхме през есента.
- Доволен ли съм от първия трансфер - привличането на Христофор Хубчев?
- Определено. Хубчев ще ни даде вариативност при сглобяване на защитата. Освен това е млад играч, а е и българин.
- Накъде ще върви селекцията?
- Почти сме се разбрали с централен нападател. Разговаряме и с друг атакуващ футболист, който каза, че ще бъде готов с окончателното си решение на 4-5 януари. Ако тези хора дойдат при нас, ще можем да кажем, че сме направили зимна селекция. Повече хора няма да ни трябват.  
- Ще се търси ли трети вратар след раздялата с Евгени Александров?
- Харесахме едно младо момче от третодивизионен наш отбор. Идеята ни е да расте покрай Мартин Луков и Станислав Антонов. На първо време ще го пратим в тима с футболисти до 19 години, а после ще го включваме постепенно и към мъжкия отбор. 
- „Локо“ /Пд/ се раздели с Георги Вълчев, а доколкото си спомням, този футболист стоеше в плановете ти през лятото.
- Имаме достатъчно хора на тази позиция, а и не смятам, че трябва да му се молим по 20 пъти.
- Радослав Василев?
- Той подписа със „Септември“ /Сф/.
- Какво ще стане с Антон Огнянов?
- Не искам да говоря повече на тази тема.
- Кога ще стартира зимната подготовка?
- На 9 януари. Нека момчетата да отдъхнат добре и да се стягат, защото ни чака тежък сезон. Весели празници на всички, които работят за „Дунав“ и обичат нашия отбор!