Нуждата от пари накарала портиер в гъбозавода в Красен да краде кабели от предприятието. Така между ноември 2015 и януари 2016 година той успял да отмъкне 99 килограма мед за близо 1600 лева.
По време на 24-часовите си дежурства, когато трябвало да охранява завода, служителят всъщност сам вършел престъпления. През 20 свои смени действал еднотипно - режел от някое от халетата кабели, с макетно ножче отстранявал изолацията и прибирал медните жила, които предавал на вторични суровини. 
Своеволията му вероятно щели да продължат и по-дълго, но на 14 януари сутринта негов колега видял до контейнери в двора на предприятието чувал с обелки и изолации от кабели, усъмнил се в нередност и затова сигнализирал полицията. Не след дълго станало ясно, че портиерът редовно издавал за скрап мед от проводници и след края на едно от дежурствата си той бил проверен. В чантата му били открити два чифта клещи и той набързо признал, че с тях е рязал кабели, а сметката показала, че е успял да свие 86 метра проводници. И всъщност режел кабели от неизползвана електрическа инсталация на неработещи халета в базата.
За стореното охранителят направи пълни самопризнания и се сдоби с облекчена присъда от 1 година условно с 3 години изпитателен срок. Наказанието може да се обжалва.