Милан спечели Суперкупата на Италия, след като на мача в Доха се наложи с 4:3 над Ювентус след дузпи. Редовното време и продълженията завършиха при резултат 1:1. Така „росонерите“ спечелиха първия си трофей от пет години и в същото време лишиха шампиона и носител на Купата на Италия Ювентус от възможността да спечели требъл.

Джорджо Киелини даде аванс на „бианконерите“ в 18-ата минута, когато от точката на дузпата с крак засече центриране на Миралем Пянич от корнер. Само 20 минути по-късно Милан изравни. Джакомо Бонавентура се разписа с глава след центриране на Сусо отдясно. До края на редовното време и в продълженията до нов гол не се стигна.

Клаудио Маркизио вкара при първото изпълнение от бялата точка за Ювентус. Джанлука Лападула пропусна за Милан, но последва и грешка на Марио Манджукич. След това Бонавентура отново изравни резултата. Последваха точни изпълнения на Гонсало Игуаин и Сами Кедира за „Старата госпожа“, а Юрай Куцка и Сусо вкараха за „червено-черните“. След това дойде пропуск на Паоло Дибала, а 21-годишният хърватин Марио Пашалич донесе успеха на Милан.

Така „росонерите“ спечелиха Суперкупата на Италия за седми път в историята си, след като предишните шест успеха за трофея бяха постигнати през 1988, 1992, 1993, 1994, 2004, 2011 г.