53-годишни маскирани съпрузи нападнали старец в дома му и го измъчвали, за да каже къде са парите. Дядото обаче запазил хладнокръвие, успял да свали маската на мъжа и така разконспирирал крадливото семейство.
Във вторник около 22 часа на вратата на 83-годишен мъж в Мартен се почукало. Той погледнал през прозореца и видял двама души с найлонови чорапи на главите, които започнали да го заплашват, че ако не ги пусне в къщата, ще го убият. Дядото отворил вратата, след което маскираните нахлули и започнали да го налагат с юмруци където сварят. След това единият нападател стиснал стареца за врата и отново го заплашил със смърт, ако не им даде парите си. Нападнатият казал, че няма пари, но маскираните преобърнали стаята и като не открили нищо ценно, пак подхванали страшните закани.
В това време дядото събрал купаж, успял да свали чорапа от главата на единия нападател и онемял от учудване, тъй като той му бил познат от Сандрово. Тогава и другият грабител свалил маската си и изненадата станала пълна, тъй като се оказало, че това е съпругата на познатия. Двамата започнали да увещават стареца да не казва в полицията за нападението, защото това било на майтап. Около 7.30 часа сутринта в сряда потърпевшият обещал да си мълчи, но след като „майтапчиите“ си тръгнали, подал сигнал на тел.112 и семейството скоро било арестувано в дома му в Сандрово.