Процесът срещу приетия от общинския съвет на Ветово бюджет тръгна в Административния съд от втори опит. Той се води от кмета на общината Георги Георгиев, но миналата седмица бе отложен, за да се установи дали е спазен законовият срок за подаване на жалбата.
Председателят на общинския съвет във Ветово д-р Мехмед Мехмед няколко пъти настоя на делото да не се дава ход. Едно от исканията на Мехмед беше за отвод на съдията заради конфликт на интереси, което категорично бе отхвърлено. Другият аргумент на Мехмед беше, че Георги Георгиев не е положил клетва след новото решение на Общинската избирателна комисия от миналия месец за окончателното му определяне за победител на проведените повече от година избори. Той отново бе контриран от магистратите, както стана и на заседанието преди седмица.
В крайна сметка до момента се изясни, че бюджетът е бил публично обсъден през септември 2015 година, но през януари тази година е внесен с промени и в края на юли е приет от общинския съвет. А кметът Георгиев го атакува заради многото разминавания в него.
Заради нужда от допълнителни доказателства дали има процесуални нарушения при приемане на най-важния документ за общината делото бе отложено за средата на януари.