Крадците на гуми с джантите и акумулатори, които за седмица удариха повече от 15 паркирани в различни квартали коли, са арестувани вчера призори след гонка с полицаи в града.
След полунощ в сряда патрул на Второ РПУ забелязал на паркинг пред блок в кв.“Чародейка“ да се мотаят двама мъже, които бързо-бързо се качили в мерцедес и тръгнали. Униформените вдигнали стоп палка, но колата продължила напред със свистене на гуми.
Веднага по радиостанцията са уведомени всички дежурни патрули в града и мерцедесът е забелязан на бул.“Цар Освободител“, после в района на Охлюва. След преследване с включени сирени шофьорът беглец е принуден да спре на ул.“Табия“. От автомобила са свалени двама роми, а при проверка в багажника са открити два акумулатора, фарове от коли и инструменти. Задържаните са отведени в Първо РПУ, където разказали от игла до конец за всичките си подвизи през шестте дни, откакто започнаха кражбите на вещи и части от коли. Нещо повече - съучастниците посочили и купувачите на крадените гуми с джантите и на акумулаторите. Те също са установени и разпитани. 
Активът на ромите обаче ще расте. Вчера сутринта в Първо РПУ се обадил собственик на разбита кола в „Дружба 1“ във вторник през нощта и по всяка вероятност намерените акумулатори в багажника на мерцедеса са от нея и от кола в „Чародейка“, която била отарашена малко преди да дойдат униформените. Работата на полицията продължава до разкриване и на други престъпления, тъй като вероятно разбитите коли са повече, но собствениците им не са подавали сигнали.