"Може би това е единствения случай когато един парламент приключи дейност с абсолютно мнозинство. Г-н Борисов иска да ходи на избори, това е. Не искахме да хвърляме държавата в хаос. На първо място трябва да се мисли за България. Искам да благодаря на всички за неимоверните усилия по преговорите извън светлините на прожекторите. Разисквахме най-важните въпроси – каква да е програмата и мнозинството". Това каза народният представител Валери Симеонов в студиото на "Лице в лице" по bTV.

"Тъжното е, че нямаме никакви разминавания. Цветанов се разката от преговори, искаше това правителство. Но на Борисов му се ходи на избори. Хората не са ни избрали да си играем на избори. Ние сме отговорни за 4 години. На някой обаче му се иска да ходи на избори, като изключа Нинов", допълни той.
 
"Антикорупционния закон беше договорен. Съгласувахме всички точки, всички сектори. Остана само да се разберем за пенсиите. Направихме отстъпка, която ме е срам да призная. Всичко беше консултирано и съгласувано с народните представители. Оказа се невъзможно държава, която е платила 3 млрд. неочаквани разходи, да намери пари за пенсии.
 
Бяха необходими само 800 млн, но нашата „мила” държава не ги намери. И 300 млн. не намериха. Предвиждат се 200 млн. за две фрегати, които все едно ще ни направят най-силния морски флот", обясни Валери Симеонов по повод скандалите с отпускането на пари за по-високи пенсии.
 
"БСП и ГЕРБ подклаждаха тези предсрочни избори. Според мен, Борисов инструктира Горанов да не приеме нашите условия, следователно не можем да формираме правителство. Цветанов искаше това правителство от все сърце", каза в заключение Симеонов.