Бул.“Родина“ няма улична регулация. проблемът е огромен и там трябва да се започне от „а“, което означава уличната регулация. Затова там само кърпим, а не инвестираме повече средства. Поетапно ще вървим към търсене на вариант този проект да се реализира. Неговата стойност обаче е изключително голяма, така че се работи приоритет по приоритет. Ще правим всичко възможно да поддържаме едни нормални условия за живeeщите там и няма да ги оставим да газят в калта. Това каза кметът Пламен Стоилов на пресконференция вчера по повод на булеварда, който от години е в окаяно състояние. 
Зам.-кметът Димитър Наков обясни, че вече са започнали проучвания на ситуацията, като е направена и справка в Държавния архив. В момента има много терени, които са собственост на НКЖИ, като те също са подели кампания да си ги урегулират. Така че успоредно с НКЖИ първо трябва да изчистим всички терени около жп линията и тогава вече да вървим напред, допълни той. 
Както бул.“Родина“, така и „Бозвели“, който също е проблемен, са стратегически проекти за Русе, но за да се тръгне към реализация, трябва да се свършат други неща, които сме започнали, каза още Стоилов.