Обезщетение от 20 000 лева да плати Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество /КОНПИ/ на проверявана бизнесдама, която претърпяла емоционални щети от ревизията срещу нея, реши на първа инстанция състав на Русенския окръжен съд. 
Срещу Даниела Русева през 2011 година от комисията било образувано дело със съмнения за нередности, като бил наложен запор на банковите й сметки, на две коли, на дяловете в собствената й фирма „Гарета 1“ ЕООД, както и възбрана върху 8 имота, между които апартамент, магазин, къща, две ателиета и гараж. Обезпечителните мерки били за близо 520 000 лева, като целта била евентуално след време, ако се докаже, че имотите и парите й са придобити по престъпен начин, да има какво реално да й се конфискува и да не го продаде или прехвърли на други хора по време на разследването.
В крайна сметка след ходения по три съдебни инстанции бизнесдамата била окончателно оправдана, а искането на комисията да й бъде отнето имущестото за 517 460 лева било отхвърлено, тъй като нямало доказателства, че е придобито от незаконна дейност.
Сега на свой ред жената се обърна към съда и поиска да бъде обезщетена за претърпените финансови загуби, невъзможност да си погасява кредитите заради запорите, влошеното здраве и преживян стрес. Тя поиска общо 267 000 лева, като на над 170 000 лева дамата оцени пропуснатите ползи от извършената публична продан на четири от нейните имоти. Съдът обаче прецени, че Даниела заслужава едва 20 000 лева компенсация, и то само за причинените негативни емоции и напрежение. Решението може да се обжалва.