1 година и половина строг затвор плюс 5 месеца решетки по предишна присъда, 200 лева глоба и 1 година и половина с отнета книжка. Това наказание заслужава шофьор, карал с 1.91 промила алкохол, прецени Русенският окръжен съд и зачеркна оправдателната присъда, с която съдиите на районно ниво бяха зарадвали мъжа. Решението обаче може да се обжалва.
Разградчанинът бил засечен от пътни полицаи на 12 март, когато отишъл във Ветово да се види със своята приятелка. Опитал обаче да заблуди униформените, че не той е бил зад волана на „Ауди А3“. Катаджиите видели спрения автомобил и решили да го проверят, като отишли с патрулката до него. Когато двата автомобила се изравнили, тарикатът в аудито тръгнал напред и го преместил около четири метра, след което спрял. Това наложило полицаите да върнат назад служебния си автомобил, за да настигнат отново аудито. Когато за втори път се изравнили с него, водачът му отново тръгнал, но този път назад като изминал пак към 4 метра и спрял. Тогава единият униформен слязъл от патрулката и отишъл до аудито. Усетил, че шофьорът лъха на алкохол и го тествал, а пробата на място отчела 1.42 промила. Кръвният тест обаче показал 1.91 промила.
На първа инстанция Районният съд оправда шофьора, като посочи, че има данни единствено, че той е карал само около 8 метра. А дали преди това пияният е бил зад волана - нямало доказателства. Самият той е категоричен, че до мястото на проверка във Ветово е шофирал негов познат, но тъй като имал среща с приятелката си, искал тя да го види на шофьорската седалка и затова си били сменили местата. Прокуратурата оспори оневиняването му, а втората съдебна инстанция прецени, че той действително заслужава наказание.