С глоба от съда се размина упорит нарушител зад волана, който въпреки отнетата му шофьорска книжка и спрян от движение автомобил, продължил да погазва правилата на пътя.
Още през 2010 година книжката на 66-годишния мъж била взета заради нередностите, които вършел. Независимо от това обаче, той си шофирал спокойно, дори и извън страната. След като за пореден път бил засечен в нарушения, този път в Румъния, властите там се принудили да вземат номерата на мерцедеса му и да спрат колата от движение. Така и станало, но тъй като автомобилът му бил много необходим, мъжът решил да се снабди с други регистрационни табели и да го оборудва с тях. Намерил подходящи номера от автоморга и на воля продължил да си кара. Докато на 24 октомври тази година около 10.30 часа не бил спрян от полицаи до бл.401 на ул.“Филип Станиславов“ в кв.“Чародейка“. Тогава лъснало, че табелите на мерцедеса всъщност са издадени за „Фолскваген Пасат“. Тарикатлъкът на мъжа бързо бил разгадан, а предишните му нарушения - изкарани наяве, затова той стигна до съд.
Самият мъж призна за прегрешенията си и ги оправда с тежкото си финансово положение, а Районният съд на първа инстанция прецени, че той заслужава минимална глоба за стореното - 1000 лева. Решението може да се обжалва.