Случаят „Антон Огнянов“ започна да се разплита. Както вече писа „Утро“, абсолютният титуляр в атаката на „Дунав“ не игра срещу ЦСКА, а след мача старши треньорът на русенския отбор Веселин Великов заяви, че футболистът „има проблеми с мене и ръководството“. Това изявление дойде като гръм от ясно небе. 
Историята започва по-рано, когато Огнянов се оплакал пред клубния президент д-р Симеон Симеонов от липсата на добри условия за подготовка и от тренировъчните методи на Великов. Подчертал, че при тези обстоятелства не намира мотивация да тренира пълноценно и да играе на ниво. Клубният шеф го изслушал и му препоръчал да се разбере в специален разговор със старши треньора.
Един ден обаче д-р Симеонов получил телефонно обаждане от варненски журналист, който го питал дали знае, че ръководството на „Черно море“ преговаря с Огнянов.
„Бях изненадан. Свързах се веднага с изпълнителния директор Ивайло Петков, за да разбера дали знае нещо по темата. Петков отговори, че не е информиран за такива разговори. Тогава започна да ми светва лампичката. Вместо да дойде и да каже ребром, че иска да премине в друг отбор, и да поговорим при какви варианти това може да стане факт, Антон си е наумил явно да ни провокира така, че да го изгоним и да стане свободен агент. Сиреч, да си тръгне без трансферна сума. Веднага искам да кажа, че аз нямам и няма как да уреждам каквито и да е било проблеми с него. Ще чакам предложение за бъдещето му от Ивайло Петков и от Веселин Великов. Най-вероятно при това развитие на ситуацията ще го пратим да тренира при отбора с футболисти на 19 години. Там ще му осигурим всички условия, за да тренира според подписания си договор, който изтича в края на юни. Даже ако трябва, ще му сложим и телевизор, за да гледа мачове. Искам само да припомня, че „Дунав“ като клуб му даде добър шанс да възроди кариерата си. Твърдя, че през първите си 6 месеца при нас отборът го носеше на гръб. И сега - искал да ходи в „Черно море“. Хубаво, но правилата трябва да се спазват“, заяви потърсеният от „Утро“ д-р Симеонов.
„Малко е да се каже, че съм много обиден от поведението на Огнянов. Не съм очаквал да постъпи по този начин. Аз бях човекът, който държеше най-много той да дойде в „Дунав“. Искал да ходи в Черно море“! Ами ела, говори, кажи си. Друг е въпросът, че започна да дразни и останалите момчета. Върхът бе на разбора преди мача с ЦСКА. Разборът върви, а той вади телефона си и почва да чука по клавиатурата. Не издържах и го изгоних. Няма как да приема такова отношение. В случая не става въпрос само за мене, а за целия отбор. Не може едни да слушат и да се държат професионално, а той да прави демонстрации. Да, ние не сме „Барселона“, нямаме добра база за подготовка, но след като с години в Русе не се е работило по този въпрос, клубното ръководство прави всичко възможно картината да се промени с времето. Не искам да противопоставям Антон на другите момчета, но те стискат зъби и изпълняват задълженията си. Обидно ми е най-вече, че „Дунав“ и аз дадохме възможност на Огнянов да се върне в големия футбол, а неговата отплата бе подобна неблагодарност“, заяви пред „Утро“ старши треньорът Веселин Великов.
На въпроса как би се отразило евентуалното отсъствие на футболиста, Великов отговори, че се работи по селекцията и че винаги могат да се намерят алтернативи. 
„Един футболист без колегите си не прави отбор. Той може да е само допълнение към този отбор“, завърши Великов.
„Утро“ предоставя възможност на Антон Огнянов да излезе със своята гледна точка, ако, разбира се, желае да го направи.