Няколко указателни табели, които да упътват русенци и гостите на града към подземния паркинг на зала „Булстрад Арена“, бяха поставени преди дни на двата входа към съоръжението - по бул. „Липник“ преди бензиностанция „Еко“ и по бул. „Цар Освободител“. Предстои да бъдат монтирани и апаратите за самотаксуване, като се очаква от януари да започне да работи първото ниво на подземния паркинг. Там ще могат да се ползват 150 места, от които 13 служебни и 5 за инвалиди, като ще бъдат приложени същите правила за таксуване, както и за паркинга на Доходното. В момента се извършват проверки от комисии, след което указателните табели ще бъдат закрити с найлон, докато съоръжението бъде въведено в експлоатация. 
Съгласно договора по обществената поръчка за изграждането на подземния паркинг между кмета Стоилов и консорциум „Трансстрой - Адис-Калинов“ срокът за изпълнение на строителните дейности е до края на годината. Изграждането му струва 3 412 954 лева. В него ще има система за видеонаблюдение, СОТ и контрол на достъпа, като обектът ще бъде свързан и към общинския център за контрол и управление на трафика на бул. „Скобелев“.
За изграждането на паркинга има издадено разрешително за строеж през 2009 г. Той е собственост на община Русе, а достъпът до паркоместата се осъществява посредством 5 стълбища и една рампа. До момента всички нива са изпълнени в груб строеж до кота нула и могат да функционират самостоятелно, преди осъществяване на строителството на надземните етажи.