Двама крадци влизат в затвора, като майстор на шперца ще лежи 5 месеца, а любител на стотинките от кафе автомати - 10 месеца.
Отървалият се с по-малката присъда апаш на два пъти прилагал уменията си с шперца и се вмъквал в автосервиз, откъдето изнесъл инструменти за общо 1140 лева. Кражбите са извършени в периода 3-17 януари тази година. Откраднати са винтоверт, електрическа дрелка, акумулаторен перфоратор, комплект вериги за лек автомобил, тип „меча стъпка“, електрически телфер, 39 звездогаечни ключове, 8 диска за ъглошлайф и други инструменти. За кражбата Районният съд му определи пет месеца затвор при строг режим.
При същите условия, но за 10 месеца, влиза в затвора и крадец на пари от кафе автомат, който веднъж вече е осъждан условно за същото деяние. На 20 ноември Б.С. направил опит да разбие металната касичка на машина за кафе, но за негов лош късмет тя била свързана със СОТ и крадецът бил заловен на място. След споразумение с прокуратурата за 10 месеца зад решетките съдът е дал съгласие.