Крадецът на цигари от хранителния магазин в бл.“Ахелой 1“ е осъден на 2 години и осем месеца затвор. За подобно деяние законът предвижда 4 години, но тъй като Р.К. се е споразумял с прокуратурата, съдът му намали наказанието.
На 1 юни Р.К., който на 7 април 2010 година излязъл от затвора, където прекарал 10 месеца за кражби, останал без препитание и решил да разбие магазина и да задигне вносни цигари, които да продаде. Вечерта той взел дървена стълба, метална прашка и сачми и отишъл в задната страна на бакалията. След като строшил стъклото на високия прозорец с изстреляните с прашката сачми, Р.К. се качил на стълбата, стигнал до счупеното стъкло, промушил дясната си ръка и отворил прозореца, при което си порязал три пръста. След това крадецът се спуснал в склада на магазина, задигнал 172 кутии вносни цигари за 855 лева, сложил ги в два кашона и по обратния път излязъл. В бързината обаче Р.К. забравил прашката в бакалията и дори не забелязал, че е оставил следи от кръв по пода.
По време на огледа криминалисти от Второ РПУ взели дактилоскопски следи, оставени в кръвта, и крадецът бил разкрит, преди да успее да пласира крадените цигари.